Reseptit - Ravintola Hirvikartano, Himos, Jämsä
15687
page,page-id-15687,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_menu_slide_from_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Reseptit

Jää- tai routapaisti

Lihaa noin 2-2,5 kiloa (voi olla suoraan pakastimesta)
Kääritään folioon, saumakohdat kunnolla kiinni, ettei höyryt ja neste karkaa.
Laitetaan uuniin ritilälle (ylä- ja alalämpö). Lämpötila 85-95 astetta.
Annetaan olla uunissa 7-10 tuntia, eli yön yli.

Tehdään mausteliemi.
noin 2-2,5 litraa vettä
1 dl karkeaa suolaa
2 rkl sokeria
4 laakerinlehteä
10 katajanmarjaa
3 ruokalusikallista puna, musta, viherpippuria yhteensä
hieman jotain yrttiä …

Kiehautetaan ja jäähdytetään.
Paisti laitetaan mausteliemeen ja se saa olla siinä 5 tuntia.
Leikataan ohuita siivuja, tarjotaan yrttiperunoiden kera.
Voi tehdä myös kastikkeen ja voi kuumentaa nopeasti.
Syömme sitä piimäkastikkeen kera, joka sopii myös erinomaisesti grilliruoille.
Kermaviili ja smetanapurkki yhdistetään, lisätään 3 valkosipulin kynttä, suolaa, ja jotain yrttiä.

erotin_pitka

Perusmurekemassa hirven jauhelihasta

4 annosta
600g hirven jauhelihaa
2 dl korppujauhoja
1,5-2 dl ruokakermaa
1 rkl nelimaustetta
suolaa ja valkopippuria
1 kananmuna
1 sipuli pilkottuna
voita paistamiseen

Ruskista sipuli reilusti ja anna sen jäähtyä. Turvota korppujauhot kermassa. Sekoita se jauhelihaan, lisää mausteet ja muna. Anna seistä väh. 15 min. Muotoile haluamiasi tuotteita ja paista uunissa tai pannulla.

Tästä voi tehdä mitä vaan… vaikka lihapullia, hampurilaispihvejä, mureketta. ja kun lisää joukkoon 10 murskattua katajanmarjaa saa vallan metsäiset ja uudenlaiset pihvit.

erotin_pitka

Hirveä ja juureksia padassa

Kuudelle
1 kg hirvenlia kuutioita
0,75 l punaviiniä
7 dl lihalientä
tummaa pika maizenaa
250 g hillosipuleita
100 g punasipulia
100 g lanttua
100 g selleriä
100 g porkkanaa
100 g purjoa
sokeria
timjamia
rosmariinia
suolaa
valkopippuria

Paahda rosmariinilla ja timjamilla maustetut hirvenlihat ja pilkotut juurekset kuumassa uunissa. Keitä punaviinistä ja lihaliemestä liemi jonka suurustat tummalla pika maizenalla. Lisää juurekset ja hirvenlihat liemeen. Lisää loppuvaiheessa hillosipulit ja suikaloitu purjo pataan. Keitä hauduttaen kypsäksi. Tarjoa keitetyn ohran kanssa.

erotin_pitka

Hirven lihapata

1 kg hirvenlihaa kuutioina
300 g leipäjuustoa kuutioina
7 dl lihalientä
pieni purkki mustaherukkahyytelöä
suolaa
katajanmarjoja ja mustapippuria rouheena
tummaa pikamaizenaa

Ruskista lihat padassa, lisää lihaliemi ja mausteet. Hauduta hiljaisella tulella 30-40 min. Lisää hyytelö ja suurusta pika maizenalla. Tarkista suola ja lisää juustoleipäkuutiot juuri ennen tarjoamista.

erotin_pitka

Hirvenliha-gulassikeitto

300 g hirvenpaistia
100 g sipulia
30 g voita
1 l vettä
½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
300 g perunoita
40 g paprikaa
70 g tomaattimurskaa
80 g pippurituorejuustoa
pizzamaustetta, basilikaa, suolaa ja persiljaa

Kuutio hirvenliha ja ruskista kevyesti pilkotun sipulin kanssa. Lisää lihat ja sipuli veteen ja mausta. Anna kiehua 15 min ja lisää kuutioidut perunat. Keitä edelleen 15 min., kunnes perunat kypsyvät. Lisää lopussa tomaattimurska ja juusto. Mausta vielä pizzamausteella ja lisää pinnalle persilja.